Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Средец

Започна изграждането на нова учебна сграда в Средец

  29.08.2020 12:56  
Започна изграждането на нова учебна сграда в Средец

Михаил КОЛЕВ

 

Нова учебна сграда ще бъде изградена в Средец, като в нея ще се обучават деца от 1-ви и 2-ри клас. Тя ще бъде построена на мястото на бившото начално училище в града. Финансирането е осигурено от Министерството на образованието, като до момента са отпуснати 100 000 лева. До края на годината ще бъдат дадени и останалите 400 000 лева за строителството на училището. От учебна година 2021/2022 първокласниците и второкласниците трябва да започнат своето обучение в новата сграда.

„Обособяването на отделна сграда ще повиши качеството на образование на най-малките ученици в Средец. Друг плюс е, че новото училище е в центъра на града и така няма да им се налага да ходят до края на Средец, както беше досега. Добрата локация и съвременната учебна база ще бъдат полезни за развитието им, а по този начин техните родители ще са по-спокойни относно това къде и как ще се изучават децата им“, каза пред вестник „Черноморски фар“ кметът на общината инж. Иван Жабов.

В Средец предстоят и още дейности относно обновяването на образователната инфраструктура. На СУ „Св. св. Кирил и Методий“ предстои да му бъде направен цялостен ремонт. Откакто училището функционира, такъв не му е правен никога, а са били извършвани отделни козметични промени. С 900 000 лева, отпуснати по програма за развитие на селските райони, ще бъдат направени изолация, ремонт на покрива, както и на класните стаи.

За Бюджет 2021 са предвидени и средства за ремонт на началното училище в Средец, добави още инж. Жабов.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил