Петък, 29 Яну 2021
    
Бургас

Съветник пита работи ли мамографът в УМБАЛ-Бургас

  27.08.2020 17:10  
Съветник пита работи ли мамографът в УМБАЛ-Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Общинският съветник Калояна Живкова от ГЕРБ е отправила питане до шефът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски за състоянието на мамографа в лечебното заведение. Наскоро през август служители, които отговарят на телефона за записване на часове заявили, че „мамографът не работи и няма да проработи“ и затова насочвали пациентите към други болници.

„Дигиталният мамограф е закупен по проект „Регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания“. Проектът е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерството на здравеопазването по Оперативна програма „Регионално развитие“. Вече няколко години от апаратурата се възползват стотици жени от Бургаски регион“, пише в писмото си тя.

Предвид социалната значимост на апаратурата и отговорите от служителите на телефона Живкова пита дали е актуална подадената информация, че мамографът не работи и няма да бъде приведен в изправност. Общинският съветник иска да знае и какви мерки е взело ръководството на УМБАЛ-Бургас за възстановяване работата на важната апаратура.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил