Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

Фестът на рибата и виното в Бургас отново ще се проведе през септември

  26.08.2020 17:32  
Фестът на рибата и виното в Бургас отново ще се проведе през септември

Ех, колко е хубаво в Бургас през септември... Времето все още е прекрасно и с много слънце през деня. Морската вода става малко по-хладна. Това привлича в залива първите есенни пасажи, които пълнят мрежите на рибарите и бургаската трапеза. Урожайно време за гроздобер, раздумка и веселба.

Именно на този сезон, на неговите плодове, цветове и настроения е посветен Фестивалът на рибата и виното. Отправяме покана към нашите приятели от останалите български градове - елате ни на гости и наесен, няма да останете разочаровани!

Поредното издание на Фестивала на рибата и виното ще се проведе на 11, 12 и 13 септември. То ще обогати есенния културен календар на Бургас със специално подбрани кулинарни изкушения и събития. Фестивалната зона отново ще е около експоцентър "Флора". Там ще има кулинарни шатри на някои от най-добрите бургаски морски заведения, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите. Всеки, който чувства себе си кулинар, може да вземе участие в конкурсите за любители, а ако имате малко повече опит в кухнята, можете смело да се впуснете и в конкурса за "Най-вкусна рибена чорба".

В музикалната програма ще видим и чуем любими изпълнители на няколко поколения - Йорданка Христова, Орлин Павлов, Георги Мамалев, Стефан Вълдобрев, "Керана и космонавтите".

Малки и големи ще могат да се забавляват еднакво добре, така че не забравяйте децата!


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил