Понеделник, 25 Яну 2021
    
Айтос Крими

Прокурор Георги Чинев: Работим по всички версии за смъртта на отец Ромил

  25.08.2020 17:45  
Прокурор Георги Чинев: Работим по всички версии за смъртта на отец Ромил

Георги РУСИНОВ

 

От изминалия петък Айтос не е същият. Местните бяха силно разтърсени от новината за смъртта на обичания им отец – Ромил Негозов. Както „Черноморски фар“ пръв съобщи, отчето бе обявен за издирване, а няколко часа по-късно открит обесен в гората в Руенско. Миряните в Айтос обаче са категорични, че няма как той да е посегнал на живота си, бидейки християнин и свещенослужител. Убедени са, че той е бил убит.

Репортер на „Черноморски фар“ разговаря с разследващия прокурор по случая. Лично с тежкия труд се е заел административният ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас – Георги Чинев.

„Правим всичко по силите си. Наличните към момента доказателствени източници потвърждават тезата за самоубийство. Знам колко на пръв поглед е парадоксално християнин и свещенослужител да посегне на живота си, но няма никакви обективни факти, които да сочат за намесата на друго лице върху телесната неприкосновеност на отец Ромил. Няма доказателства за оказана съпротива от него, както и доказателства за насилствени действия срещу него. Ще проверим всички версии максимално подробно и детайлно“, обясни държавният обвинител.

По случая той обясни, че ще бъдат назначени ДНК, химическа, трасологична и техническа експертизи.

„Ще проведем пълно, обективно и всестранно разследване, целящо разкриване на обективната истина по случая“, завърши Чинев.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил