Сряда, 03 Фев 2021
    
Бургас

В Крайморие искат да спасят единствената си аптека

  25.08.2020 16:02  
В Крайморие искат да спасят единствената си аптека

Георги РУСИНОВ

 

С по-нисък наем искат да спасят единствената аптека в бургаския квартал „Крайморие“. Това става ясно от започнала преди дни подписка в населеното място, научи „Черноморски фар“. Хората се подписват с искането за намаляване на наема на наемателя Камелия Василева. Според тях сегашната цена е непосилна за фармацеветите и основните притеснения са, че Крайморие ще изгуби аптеката си. Нещо, което вече се е случвало по думите на местните.

„Молим да преразгледате сегашния размер на въпросния наем и той да бъде съобразен с населеното място и броя жители на квартала. Правим тази подписка в подкрепа на Камелия Костова Василева - настоящ наемател на аптека Крайморие. Вярваме във Вас! Надяваме се на бързи резултати! Крайморие има нужда от човек като Камелия, която е винаги готова да помогне, дори и след работно време“, пишат хората до кмета Димитър Николов.

Главният експерт отговарящ за квартала Мария Генчева сподели пред наш репортер, че е запозната със започналата подписа и че е информирала за това кмета и администрацията.

„Наемателите подадоха заявление за явяване на нов търг още през януари, за да може да се предложи по-ниска цена. Но това отново си зависи от участниците в търга. На предния търг те са предложили тази сцена, с която са спечелили. Няма как да им се намали сега просто така наема, защото другите участници в търга ще останат ощетени“, заяви тя.

Генчева добави и че подписката все още официално не е входирана към общината.

„Хората в квартала са малко, а аптеката е една и местните са свикнали да търсят собствениците по всяко едно време на денонощието, ако е по-спешна нуждата от лекарства. Затова е за тях темата е чувствителна“, каза още експертът.

От администрацията бяха категорични пред „Черноморски фар“, че Община Бургас ще предложи на местния парламент да насрочи нов конкурс с намалена наемна цена, в който ще може да участва всеки желаещ.

Нов конкурс автоматично обаче не означава по-ниска такса, освен ако участникът не е един.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син