Сряда, 27 Яну 2021
    
Общество

Борисов обсъжда газовата връзка с Гърция и COVID-19 в Атина

  24.08.2020 12:44  
Борисов обсъжда газовата връзка с Гърция и COVID-19 в Атина

Там ще бъде финализиран процесът, с който „Булгартрансгаз“ ще стане равнопоставен акционер в проект за втечнен природен газ

 

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Атина, където заедно с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис ще участва във финализирането на процеса, при който „Булгартрансгаз“ ЕАД става равнопоставен акционер в проекта за терминал за втечнен природен газ край Александруполис, предаде Нова ТВ.

В гръцката столица двамата премиери ще присъстват на официалната церемония по подписване на договора между изпълнителния директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов и Асимина–Елени Копелузу, която е основен акционер в „Газтрейд” С.А. - проектното дружество, което ще реализира терминала за втечнен природен газ в близост до град Александруполис в Северна Гърция.

В Атина Борисов ще проведе и работна среща с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис. Двамата ще обсъдят развитието на кризата с COVID-19, както и актуални въпроси от европейския дневен ред. Във фокуса на разговора им ще бъде също и темата за бъдещето на Западните Балкани.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил