Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас Култура

Концерт на звезди от „Евровизия“ на „Охлюва“

  21.08.2020 12:34  
Концерт на звезди от „Евровизия“ на „Охлюва“

Виктория, българският участник в "Евровизия",  и още звезди от популярния музикален формат ще изнесат голям концерт в Бургас. Изпълнителите излизат на открита сцена "Охлюва" в събота от 20:30 часа.

Концертът е част от творчески лагер, в който екип от 25 музиканти, продуценти, композитори и текстописци работят по създаването на нови песни за предстоящото издание на "Евровизия" в Ротердам през 2021 година.

Музикалният лагер, който се провежда в Бургас и Приморско, е единственото подобно събитие в Европа, което се осъществява на живо. Освен създаването на нови песни, младите музиканти направиха фотосесии на емблематични места в Бургас като терасата на Казиното, Морската градина, Моста и остров Света Анастасия. По този начин градът ще бъде популяризиран като туристическа дестинация и място, което зарежда със специфична творческа енергия.

Наскоро българският финалист в "Евровизия" - Виктория Георгиева, засне клипа към песента си "All right" в новата многофункционална зала "Арена Бургас". Видеото показва и различни места по морския бряг.

Музикалният лагер "Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020" се организира от "Лигна Студиос", в творческо партньорство със Symphnonix International и Ostereo, както и общините Бургас и Приморско.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил