Петък, 29 Яну 2021
    
Бизнес Бургас

Приключи обиколката на Европейския потребителски център по Черноморието

  17.08.2020 15:05  
Приключи обиколката на Европейския потребителски център по  Черноморието

Дона МИТЕВА

Румънски турист се оплакал в европейския потребителски център от това как е сготвена храната в български хотел. Българка пък негодувала от грамажа на салатата. Това са част от куриозните жалби, които постъпват в Европейския потребителски център.

Правата на бургазлии като потребители бяха разяснени в открити приемни, базирани на автогара Юг и в морската градина пред Пантеона.

С подобна приемна в къмпинг „Градина“ завърши поредицата от информационни срещи в населените места по българското Черноморие. Те се организират със съдействието на общините, и по думите на Соня Спасова,  от ЕПЦ  са много полезни. Българите, особено тези, които пътуват често в чужбина си знаят правата, но винаги има казуси, по които експертите могат да се намесят. А за разлика от двата куриозни случая питанията на гражданите  са конкретни и основателни.

От Центъра подчертават, че тяхната помощ е безплатна и по-скоро медиаторска, а сега покрай пандемията касае повече неосъществени пътувания или отпаднали екскурзии.

ЕПЦ функционира към Комисията за защита на потребителите и е част от мрежата такива центрове в Европейския съюз.  Оказва съдействие и помощ при провалени пътувания, а през зимата, особено около празниците съветва как да се пазари онлайн с най-малко рискове.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил