Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

Борисов обяви: Днес внасяме нова Конституцията

  17.08.2020 11:10  
Борисов обяви: Днес внасяме нова Конституцията

Още днес депозираме нова Конституция в парламента. Това обяви премиерът Бойко Борисов в обръщение, излъчвано в социалните мрежи.

Към днешна дата народът иска справедливост, да има максимално представителство, единственият начин е с нова Конституция, каза Борисов.

"На барикадите няма политически партии с голяма обществена подкрепа, които от утре да поемат управление, имат по 3-4-10 процента. Тези партии искат да дойде задкулисие в парламента. Христо Иванов е цар на задкулисието, той знае как се прави задкулисие и как се прави мнозинство в парламента. Или целта му е само да има служебно правителство, което да даде еднолична власт на Радев – и Кабинет, и парламент – един човек. Това е изключително рисковано. Не ме е страх нито от Радев, нито от Иванов. Той така се е омазал, че нямам никакъв страх от него", каза Борисов.

Първата лъжа след нашето изказване в петък, е че Борисов и ГЕРБ целели да протакат във времето да няма служебно правителство. Лъжа е, че сме се вкопчили във властта. Затова днес внасяме тази Конституция и това не е Конституцията на ГЕРБ, каза още той.

Втората лъжа е, че това е Конституция на ГЕРБ. Да, тя е изготвена от ГЕРБ, но Великото Народно събрание може да се произнесе.

Като друга лъжа той определи, че ГЕРБ не искат машинно гласуване. Заради това по най-бързия начин ще се задвижи това.

"Нямаме нито една опорна точка в държавата: съсипани, предизоборни, слаби партии, слабо президенство, слаб парламент. Можем да избегнем катастрофата на държавата с Велико Народно събрание", заяви Борисов.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил