Вторник, 26 Яну 2021
    
Бизнес Бургас

България пуска пътуванията за Турция

  16.08.2020 18:21  
България пуска пътуванията за Турция

Следващата седмица се очаква министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов да издаде нова заповед, с която да позволи пътуванията до Турция и отпадането на задължителната 14-дневна карантина при завръщането. Това съобщиха за TravelNews от Националния оперативен щаб срещу коронавируса. По този начин ще се отпушат ваканциите за турските курорти, за което отдавна настояват тероператорите, работещи в изходящия туризъм. Потокът от българи за Анталия, Бодрум, Кушадасъ, Малмарис и другите комплекси е основно през септември и октомври. От друга страна ще започнат да пътуват до България турските туристи. През последните години те предпочитат южното Черноморие, Пампорово, Пловдив и районите на Хасково и Свиленград.

За облекчаването на мерките с Турция настоява още вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова след редицата й срещи с бранша. Наскоро тя проведе среща с  посланика на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок.

Южната съседка е сред приоритетните туристически пазари и партньори на страната ни. През 2019 г. общият брой на туристическите посещения от Турция е близо 649 хил. Тя е топ дестинация и за българските граждани, посочи вицепремиерът по време на срещата.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил