Понеделник, 01 Фев 2021
    
Бургас

Румънците-аут от поддръжката на вендинг-машините, влизат столичани

  16.08.2020 15:24  
Румънците-аут от поддръжката на вендинг-машините, влизат столичани

 

Румънската фирма, която отговаряше за поддръжката на вендинг-машините, които така и не проработиха, вече са аут, научи „Черноморски фар“. Информацията потвърди пред изданието ни управителят на общинския превозвач инж. Петко Драгнев.

Новата фирма е българска и е с база в София. Наскоро е приключила процедурата по избор, след като на румънската й изтече гаранцията в края на миналата година. Сагата с вендинг- машините е от стартирането на проекта за Интегриран градски транспорт още в края на 2016-а. Те трябваше да заработят като част от мащабния и мултимилионен проект в транспорта. От тях пътуващите следваше да зареждат електронни билети за електронните си карти. Уви, 4 години по-късно единствената им функция в момента е рекламна. На екраните на автоматите, разположени на повечето големи спирки в града, вървят реклами, свързани с туризма в Бургас.

„Софийската фирма ще отговаря за поддръжката на вендинг-машините, както и за интернет зареждането, което също не работи в момента. Казали сме им в най-кратки срокове това да стане, но аз с прогнози вече не мога да се ангажирам“, обясни Драгнев.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте