Вторник, 26 Яну 2021
    

„Математика без граници“ събира в Несебър млади таланти

  13.08.2020 13:36  
„Математика без граници“ събира в Несебър млади таланти

Турнирът „Математика без граници“ ще събере в Несебър деца с изявени математически дарби от цялата страна. Финалът на състезанието в града на ЮНЕСКО, който до миналата година беше с международно участие, за първи път ще се проведе на национално ниво, поради извънредните обстоятелства с разпространението на COVID 19 по целия свят.

Събитието в Несебър традиционно се провежда под патронажа на кмета г-н Николай Димитров, а домакин отново ще е Средно училище „Любен Каравелов“.

Освен в Несебър, седмият финал ще се състои и в още 16 страни на света – Австралия, Азербайджан, Виетнам, Естония, Казахстан, Македония, Малта, Нигерия, Румъния, Русия, Словения, Турция, Тайван, Узбекистан, Украйна и Филипините, като  общият брой на участниците за 2020 г. е 1500.

Турнирът „Математика без граници“ се провежда в три дистанционни кръга и финал, който ще бъде на 16 и 17 август 2020 г.

Тази година финалът в Несебър ще е само индивидуален и в него ще вземат участие 730 ученици от 1 до 12 клас от 54 града в страната.

От СУ „Любен Каравелов“ – Несебър ще участват представилите се отлично в предварителните дистанционни кръгове Георги Матеев/1 клас/, Венцислав Георгиев/2 клас/, Деян Атанасов/5 клас/, Никола Войнов/4 клас/, Мая Минкова/5 клас/ и Стойко Войнов/7 клас/.

Състезанието в Несебър ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, разписани от Министерството на здравеопазването.

На 17 август от 17.00 часа, в южния двор на СУ „Любен Каравелов“, за седми път ще бъдат излъчени звездите на турнира. Форумът за първи път ще излъчи и своите легенди – носителите на купи от три поредни издания и участници във финал 2020.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил