Вторник, 26 Яну 2021
    
Бизнес Несебър

Търсят нов хотел за карантиниране на заразени туристи в Слънчев бряг

  06.08.2020 14:52  
Търсят нов хотел за карантиниране на  заразени туристи в Слънчев бряг

Дона МИТЕВА

 Другата седмица трябва да бъде представен новото място за карантиниране на туристи, с установен ковид в Слънчев бряг трябва да бъде огледан от здравните власти. След бурното несъгласие на живеещите около избраният първоначално „Дел Мар“ , министърът на туризма заяви, че за случая е сезиран областният управител, изпратени са писма и до бранша да се предложи друго място.

„Нямаме договор с хотела в Несебър, определен за настаняване на туристи под карантина за коронавирус и ще се търси друг, след като гражданите са против“, каза в Пловдив министърът на туризма Мариана Николова.

Тя уточни, че този хотел е бил определен на среща с присъствието на представители на хотелиерите и собствениците на заведения.

Областният управител Вълчо Чолаков прие Деси Вонтунийска, организаторката на протеста, която бе придружавана от Георги Дражев. Той им връчи официалното писмо – отговор на туристическото министерство.

„Доволни сме от проявеното разбиране. Следващата седмица ще следим развитието на темата, защото в официалния отговор не се казва кое място ще бъде избрано за нов карантинен хотел“, каза Вонтунийска. Тя благодари на областният управител за оказаното съдействие.

Министър Николова подчерта, че към настоящия момент няма нито един положителен случай и нито един заразен на Черноморието.

"Другата седмица новият вариант ще бъде огледан от РЗИ, за да се види съответства ли на изискванията и на здравните власти, и на потребителите", обяви Мариана Николова.

Жители и гости на Несебър внесоха преди дни в Областна управа - Бургас подписка срещу това хотел „Дел Мар“, в близостта на който живеят, да не се използва за поставяне под карантина на туристи от Слънчев бряг, заразени с коронавируса. Събраните за по-малко от два дни подписи са 140.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил