Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бизнес Бургас

По средата на сезона: Продължава търсенето на готвачи и кухненски персонал

  29.07.2020 15:50  
По средата на сезона: Продължава търсенето на готвачи и кухненски персонал

Дона МИТЕВА

Какъвто туристическия сезон, такова и търсенето на кадри. Лятото вече  преполови, а основно обявите за търсене на работа в специализираните издания, са за готвачи, работници в кухнята, камериерки, та дори и за викачи.

Най-новите обяви са за готвачи и то в бургаски ресторанти и бистра, които залагат да привлекат работна ръка с това, че са целогодишно отворени. Оказва се, че и миячки, сервитьорки, бармани  също се търсят и то с трудов договор.

Фреш-бар в центъра на Бургас предлага целогодишна работа „ с възможност за допълнителни доходи и чиста стартова заплата 750 лева. „Тъсим млади и енергични жени за работа в динамична среда. Работата се състои в приготвяне на салати, тортили и фрешове пред клиента и продаването им“, се казва още в обявата.

Не правят изключения и заведения в Сарафово, Китен, Поморие, Приморско…, които търсят персонал.

 Търсят се и камериерки, хигиенисти и всичко каквото човек се сети за туризма. Част от обявите са за временна заетост, но има и такива, които предлагат постоянна работа.

Вероятно анализаторите на трудовия пазар имат обяснение за това търсене. Знае се, че преди карантината една част от работещите в ресторантския бранш бяха освободени, а онези за туризма не бяха наети. Но въпреки това е твърде любопитно огромното търсене на точно такава работна ръка по морето в средата на сезона.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил