Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бургас Култура

От „Фортисимо” с песен поканиха на концерт бургазлии

  28.07.2020 19:30  
От „Фортисимо” с песен поканиха на концерт бургазлии

Дона МИТЕВА

Уникалните млади хора от „Фортисимо” и тяхната ръководителка Милена Добрева поканиха бургазлии и гости на града на своя концерт в неделя от 21часа в Летния театър по своеобразен начин. Те направиха открита репетиция на терасата на казиното. На нея се събраха много техни приятели, почитатели и случайни минувачи.

„С голямо вълнение очакваме неделя, защото за първи път ще се представим в самостоятелен концерт. В него има и специални гости – това са Георги Милчев - Годжи, Кристина Дончева, която преди време бе част от нас и Вокална формация "Морски песъчинки”.  Те ще допълнят палитрата от изпълнения. Ще отдадем също и почит на хоровото изкуство в Бургас, като една кратка хронология за това че ние имаме прекрасни традиции в хоровото изкуство. И ние сме техни последователи. Ще се постараем да има изпълнения от всички жанрове”, коментира Милена Добрева. На сцената редом с „Фортисимо” ще бъдат балет „Дюн” и танцова формация „Фрея”.

Към поканата на състава и ръководителя се присъедини и Весела Йорданова, директор на "Култура и връзки с обществеността" в Община Бургас. Тя бе категорична: „Сигурна съм, че в неделя вечерта ще изпълним летния театър на Бупгас защото тези прекрасници го заслужават. Те имат нужда от нашата любов”.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил