Понеделник, 27 Дек 2021
    
Средец

Започна вторият етап на Лятното училище в Средец

  27.07.2020 17:57  
Започна вторият етап на Лятното училище в Средец

Михаил КОЛЕВ

 

Започна вторият етап на Лятното училище в Средец. Малчуганите ще могат да се обучават в най-рзлични сфери. Тази година главен учител е Величка Пенчева, а дейностите се проведат в Зелената къща и Трансграничния културен център за деца. За разлика от предните издания сега занимания ще има както сутрин, така и следобед.

Специален гост от Лондон е актрисата Елисавета Дачева, дъщеря на известния бургаски актьор Цеко Дачев, която ще ръководи курса по актьорско майсторство. Лесовъдът Марин Комитов, служител на Общински гори - Средец, ще обясни на децата как да пазят гората от пожар и как да палят такъв в горски условия. За спортните занимания е поканена състезателката по борба Мариела Желязкова, която е 12 пъти републикански шампион, както и пета на Европейско първенство.

След приключването на осмото издание на лятното училище, което ще се случи в началото на септември, всяко дете ще получи диплома по съответния курс. Организаторите, в лицето на Община Средец, Общинския детски център и Центъра за обществена подкрепа, изрично подчертават, че по време на провеждането на заниманията ще се вземат всички мерки срещу коронавирус. Записването е безплатно и лятно училище в Средец могат да изкарат хора от всякаква възраст и местоположение.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл