Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас

Протестното автошествие в Бургас няма да блокира движението

  24.07.2020 17:19  
Протестното автошествие в Бургас няма да блокира движението

Георги РУСИНОВ

 

Протестното автошествие в Бургас, което се провежда днес, няма да блокира движението. Това обяви пред журналисти Виктория Върбанова, един от организаторите на протеста. Първоначално идеята на протестиращите срещу случващото се в държавата бе те да се блокират движението от магазин Джъмбо до кръговото на хотел "Мираж" и обратно. 

Това обаче ще се случи евентуално следващата седмица, ако дотогава няма промяна, каза още Върбанова. До момента на паркинга на Метро, където е мястото на което се събират недоволните от управлението бургазлии, има около десетина коли, които все пак ще изминат въпросното разстояние на посочения маршрут, движейки се в крайната лява лента.

Инициаторката на протеста е категорична, че управляващите трябва да си ходят, тъй като българския народ не желае повече "тези хора да ни управляват". Тя сподели и какви са другите искани на протестиращите в морския град.

"Не искаме замени - искаме пълна промяна, искаме млади и образовани хора да управляват тази държава, а не чуждопоклонници, които гледат собствения си интерес и този на определени олигарси. Това нещо трябва да свърши и ще направим каквото е нужно, за да стане България едно прекрасно място за живеене", каза още тя.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил