Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас Култура Любопитно

Яна Маринова ще снима филм в Бургас

  24.07.2020 17:15  
Яна Маринова ще снима филм в Бургас

 

Силвия ШАТЪРОВА

Актрисата Яна Маринова, която е и продуцент, ще снима филм в Бургас. Самата тя представи проекта си „Абсолютно доверие“ пред Комисията по култура  в Общинския съвет.
През февруари Общинският съвет реши да подпомогне близо пет филмови проекта, които са обвързани с града и му правят реклама. Но заради пандемията три отпаднаха, като останаха само два, които ще се реализираега такова намерение има и Яна Маринова, която ще получи част от ресурса, който остава от нереализираните проекти. 

Като продуцент това е поредният филм на Маринова, нейният филм, който реализира с Александър Сано „Диви и щастливи“ се превърна в хит и се върти на автокино в момента, както и на големите филмови платформи.

Тя представи идеята и разказа историята пред комисията по култура в местния парламент. Люботитното е,че  хитови БГ-актьори се очакват в лентата.

Главните герои -момиче и момче се запознават точно в Бургас, а първата им среща е на крайбрежната алея. "Така ще се покажат културните, природните забележителности на града, както и неговата атрактивност“, казва Маринова.

Снимките започват през октомври, премиерата се очаква да е през лятото на 2022 година, като през зимата на същата година ще бъде направена и такава в Бургас.

След това започва неговото разпространение в големите канали, както и по българските телевизии. Самите актьори ще го презентират както него, така и Бургас през своите профили.

Бюджетът на филма е 800 000 лева, стана ясно още, като в Бургас се очаква да пристигне снимачен екип от 20 души. „Ние сме готови с голяма част от парите“, каза още Маринова.

Тя допълни, че има сантимент към града, защото тук за първи път е стъпила на театрална сцена в пиесата „Облак рай“.

Преди седмици Маринова направи специална фотосесия на остров Света Анастасия и на покрива на новия Конгресен център, като написа, че мечтае да се върне отново в Бургас и да снима тук.

Нейният проект ще бъде подкрепен от Общинския съвет, научи в аванс „Черноморски фар“.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил