Сряда, 12 Яну 2022
    
Бизнес

Чехите и поляците оживиха малко Черноморието

  24.07.2020 13:46  
Чехите и поляците оживиха малко Черноморието

Дона МИТЕВА

 „Да, има спад голям като цяло в туризма, ноооо това което мога да кажа за чешките туристи е, че вървят много, много добре. Изобщо не ме оставят да си поема дъх, което е супер“, написа Николина Димитрова в специализирана група в социалната мрежа, където хора от бранша си помагат. Или пък споделят проблемите си около усложнената ситуация това лято. Това е първо позитивно изявление, което дава индикация за раздвижване този сезон.

Бърз преглед на кацащите самолети на бургаското летище потвърждава думите на дамата. В няколко разменени реплики с нея разбираме, че силните дни за чехите са вторник и петък.

Поляците са другите чужденци, които кацат на летище Бургас.

„Голяма част от полските туристи, които са в момента у нас, са неорганизирани. Това са семейства, които сами са си намерили семейни хотели или къщи за гости и почиват там“, коментира Иван Иванов, председател на Бургаската регионална туристическа камара.

По негови думи наистина се забелязва  макар и малко оживление по Черноморието. „Прави впечатление и това, че и българите вече не са само за уикенд туризъм, а има такива, които са си резервирали 5,6 и повече нощувки.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав