Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас Общество

От СУ „Добри Чинтулов“ искат среща със зам.кмета Ананиева

  23.07.2020 17:24  
От СУ „Добри Чинтулов“ искат среща със зам.кмета Ананиева

Дона МИТЕВА

Среща  със зам.кмета по образование Йорданка Ананиева искат родители на деца, които учат в СУ „Добри Чинтулов“, преподаватели и бивши възпитаници на това бургаско училище.

Преди дни бе подготвена докладна, с която се предлага от новата учебна година това училище да се премести в сградата на СУ „Йордан Йовков“, а Английската езикова гимназия да заеме тяхната сграда.

Проблемът с намиране на отделна сграда на езиковото училище, което над тридесет години дели  пространство с Немската гимназия не е от вчера.

Преди три години учителските синдикати бяха посредници между родители, учители и директори на четирите бургаски училища, но не можа да се стигне до вариант, който да е приемлив за всички. Личните състави на двете училища в квартал “Изтрев“ посрещнаха на нож предложенията, стигна се и до бурни дебати на открито, в които преобладаваха виковете на родителите.

Според родителите, които утре в 9.30 искат среща с Ананиева, отново се правят опити СУ „Добри Чинтулов“ да се обезличи, защото предложението е то да отиде в сградата на съседното  СУ„Йордан Йовков“.

„Регионалният център за подкрепа на приобщаващото образование в сградата на СУ "Йордан Йовков", ще се премести в тази на СУ "Добри Чинтулов", а за обезпечаване на профилираната подготовка на учениците с профил "Музика" от СУ "Добри Чинтулов" ще бъдат предоставени за ползване кабинетите на Центъра за подкрепа на личностното развитие в павилиона на ДГ "Веселушко", като последните ще бъдат превърнати в модерен център по музика и хореография“, се казва още в докладната. Така учениците, които са приети с музикален профил, ще имат своите удобства.

Към докладната записка са приложени още положителните становища на РУО - Бургас и на директорите на СУ "Добри Чинтулов", "Йордан Йовков", АЕГ "Гео Милев", НЕГ "Гьоте" и ЦПЛР – Бургас. Предлага се да бъдат гласувани и средства на двете училища –Английската и „Добри Чинтулов“ за преместването им.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил