Сряда, 27 Яну 2021
    
Общество

Рокади в кабинета: Сменят петима министри (ОБНОВЕНА)

  23.07.2020 10:38  
Рокади в кабинета: Сменят петима министри (ОБНОВЕНА)

 

Рокади в кабинета! Петима министри ще бъдат сменени. Кирил Ананиев е предложен за поста на финансовия министър Владислав Горанов. За министър на здравеопазването е номиниран шефът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов. За вътрешното министерство предложението е да го поеме настоящият директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, а вицепремиерът Марияна Николова да поема Министерството на туризма. Емил Караниколов пък да бъде заменен в Министерството на икономиката от заместника си Лъчезар Борисов.  

Предложенията бяха обявени от премиера Бойко Борисов след коалиционен съвет. 

„В началото на следващата седмица ще бъдат обявени нови социално-икономически мерки. Ще продължим работата си с приоритизиране на определени цели, свързани с демографията, възрастните хора, българите в чужбина”, обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов.

 До кадровите промени се стигна след избухването на протестите, предаде Нова ТВ. Миналата седмица Борисов поиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Рокадите в кабинета бяха обсъдени и вчера от премиера Бойко Борисов, вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил