Събота, 01 Яну 2022
    
Бургас

Улица „Съветска“ тъне в кал, обитателите й искат асфалт

  22.07.2020 16:36  
Улица „Съветска“ тъне в кал, обитателите й искат асфалт

Докато при именуването на нови улици граждани и управници се надпреварваха да мотивират предложенията си имена на военни и видни граждани да се овековечат, продължава да има имена като „Консервна“ и „Съветска“, които събуждат съвсем други асоциации.

Докато едната е препратката към романа на Джон Стайбек, разказващ историята на улицата на консервните фабрики в Монтерей, другата, която се намира в село Равнец връща към едно минало време.

За това, че съществува стана ясно от питане на общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Живко Господинов. „Могат ли да се надяват жителите на село Равнец, до края на 2020 г., улица „Съветска” да бъде асфалтирана? Община Бургас предвижда ли ремонт и подмяна на компрометираните части от оградата на училището?“ Самата улица се намира в село Равнец, а за калта по „Съветска“, общинските съветници са били информирани от обитателите й по време на тяхна приемна. С мотива, че улицата води към гробищния парк, местните нееднократно са настоявали за нейното асфалтиране.

Поставен е също въпроса с оградата на училището, на която липсват части, а откъм игрището я няма изцяло.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Стефан Янев: Внасяме плана за възстановяване в ЕК до 15 октомври
  02.10.2021 12:50      

Планът за възстановяване ще бъде внесен в ЕК до 15 октомври. Това стана ясно от думите на премиер