Сряда, 27 Яну 2021
    
Любопитно

Куче яхна скейтборд от скука в карантината

  22.07.2020 14:02  
Куче яхна скейтборд от скука в карантината

Животното кара скейтборд по 20 минути пет дни седмично

 

Много хора използват карантината заради пандемията, за да овладеят нови хобита. Изключение не прави и Даръл - куче, в чиито жили тече кръвта на питбул, бордър коли и австралийска овчарка, успяло да усвои тънкостите на скейтборда по време на изолацията, пише в. „Дейли стар”, цитиран от Нова ТВ.

18-годишният Даръл, който живее със стопаните си Хейли и Ник Адеър във Вашингтон, САЩ, кара скейтборд по 20 минути пет дни седмично. Кучето е във възторг от новото си хоби и до такава степен е „надобряло”, че собствениците му осигуряват два дни в седмицата, през които лапите му да отмарят. Сред брилянтните техники, демонстрирани от Даръл, е оттласкването с помощта на задната лапа. 

Хейли Адеър разказва, че е „запознала” четириногия си питомец със скейтборда, надявайки да направи карантината по-интересна и за двамата.

„Първоначално му взехме малък скейтборд. След като свикна с него стана ясно, че Даръл е готов за стандартен скейт. Заниманието му ни предоставя чудесна възможност да прекарваме време заедно. Карането на скейтборд е стимулиращо за Даръл и допринася за подобряването на баланса му. На мен също ми помага, предоставяйки ми възможност да се откъсна за половин час от работата и да го погледам как кара. Всички заедно много се забавляваме”, споделя стопанката.

Хейли Адеър допълва, че всеки път, когато Даръл види скейтборд побягва и скача върху него. Кучето освен това се вълнува и от срещите с „колеги”. Понастоящем косматият скейтбордист се учи да насочва своята дъска на колелца.

Стопанката на Даръл е направила профил в Instagram, в който качва видеозаписи на скейтърските му подвизи. Хейли Адеър казва, че с клипчетата се надява да разведри потребителите в сегашното време на несигурност.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил