Понеделник, 25 Яну 2021
    
Крими

Откриха 20 кг сребърни накити в лек автомобил

  20.07.2020 13:55  
Откриха 20 кг сребърни накити в лек автомобил

Близо 20 кг сребърни накити откриха митническите служители от Териториална дирекция Южна морска и ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка на лек автомобил.

На МП Малко Търново,  пристига  лек автомобил ‘‘MERSEDES-BENZ’’ “V-KLASSE”, в който пътували от Турция през България за Румъния семейство с двете си деца, всички румънски граждани, съобщават от пресцентъра на митницата. 

Пред служителите на пункта те обявили, че не пренасят никакви стоки или валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка,  при която в багажното отделение в един от саковете, под торби с покупки, както и в раница между задния ред седалки,  са открити пакети с  бижутерийни изделия от бял метал. От пакетите са извадени общо 5705  синджири, пръстени, обици, гривни, медальони, брошки. Според направената от вещото лице експертиза накитите  са  от сребро с висока бижутерска проба 925 с общо тегло 19 610.47 грама на стойност 78 441 лева.

Установено е, че накитите са собственост на водача на автомобила, румънски гражданин, който заявил че стоката е закупил от Турция за магазина си в Румъния.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Бургас.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил