Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Бургас Общество

Корнелия Нинова в Бургас: Правителството срина доверието на Европа към България, оставката му ще го върне

  19.07.2020 19:36  
Корнелия Нинова в Бургас: Правителството срина доверието на Европа към България, оставката му ще го върне

"Тези дни в Брюксел се решава изключително важен въпрос за бъдещето на ЕС и на България. Там се обсъжда бюджетът за следващия програмен период и средствата за възстановяване на икономиките и подпомагане на социалните системи на държавите членки от пандемията COVID-19. В същото време се обсъжда отпускането на европейските средства да бъде обвързано с върховенство на закона. В този момент улиците на България са заляти от протести, точно заради липса на върховенство на закона." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Бургас, където се срещна с областния председател на БСП в Бургас и с общинските председатели на партията от  Бургас, Царево, Малко Търново, Карнобат, Приморско, Поморие Несебър, Камено, Средец, Сунгурларе, Созопол и Руен. Тя се включи в отчетно-изборната конференция в Айтос.

Нинова обърна внимание, че европейските медии пишат, че у нас се шири корупция, злоупотреба с власт и беззаконие. "Така правителството на Борисов поставя под риск възможността с европейски средства да възстановим икономиката, въпреки че внасяме своята вноска във фонда за възстановяване. Това правителство ни отдалечава от европейския стандарт на живот. Заради корупцията на всички нива ще продължаваме да изоставаме и да бъдем в периферията на Европа", каза още Нинова.

Според лидера на БСП е много цинично  Борисов да призовава в Брюксел да се подпомогнат социално слабите и безработните, в следствие на кризата, след като той не направи нищо за тях в собствената си страна.

"Оставката на правителството е възможност България да има своето достойно място в Европа, българската икономика да получи шанс за развитие, а народът- перспектива за европейски стандарт на живот. Правителството срина доверието на Европа към България. Оставката му ще го върне", завърши Корнелия Нинова.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил