Събота, 13 Фев 2021
    
Общество

Жълт код за опасно време в половин България днес

  19.07.2020 09:10  
Жълт код за опасно време в половин България днес

Валежите продължават и днес. На места в страната ще са временно интензивни и значителни по количество. За 19 юли е в сила предупреждение за потенциално опасно време в 11 области на България. 

За цяла Западна България жълт код е обявен заради валежи между 20 и 30 л/кв.м, които в отделни райони могат да достигнат до около 50 л/кв.м. Възможно е в следобедните часове да има гръмотевици.

Жълт код е обявен и за област Пазарджик, както и за Североизточна България – Ловеч, Плевен, Враца, Монтана, Видин. 

Над по-голямата част от Източна България ще бъде слънчево и топло, с временни увеличения на облачността и слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 22-23° на места в Западна България, до 32-33° на места в източната част от Горнотракийската низина. Това сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 26°-29°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините в Западна и Централна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, на места интензивни и придружени с гръмотевици. По-късно след обяд от югозапад валежите ще спират и облачността ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 12°.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Вивиана Асса: Между черно-белия и цветния Бургас
  15.11.2020 10:36      

Искам внуците ни да знаят кои сме и какъв е бил нашият живот