Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

Занаятчиите организират фестивал "Пазители на българския дух” в Бургас

  18.07.2020 12:10  
Занаятчиите организират фестивал \

За първи път Регионална занаятчийска камара Бургас организира дългосрочно събитие - фестивал на занаятите "Пазители на българския дух.  В рамките на 9 седмици - от 20 юли до 20 септември нейни членове ще представят продукцията си.

На улица "Св. Св. Кирил и Методий" - в отсечката между "Александровска" и площад "Св.Св. Кирил и Методий", до едноименното училище и в непосредствена близост до бъдещата улица на занаятите ”Алеко Константинов” ще бъде позиционирано изложението.

Във всяка седмица от фестивала на занаятите „Пазители на българския дух“ (от понеделник до неделя включително) различни майстори-занаятчии, членове на РЗК Бургас, ще представят своята продукция.

Всеки продукт, закупен от щандовете, ще бъде придружен със сертификат от Камарата за ръчно изработено изделие-уникат. В сертификата е записан персоналния номер на калфата или майстора, изработил изделието.

Освен да предлагат своите творения, занаятчиите ще демонстрират пред посетителите и самия процес на производство. Ще бъде предоставена възможност на всеки, който има интерес към българските занаяти и желае да изработи сам изделие, да го направи в специално създадените за целта работилнички под вещото ръководство на майсторите.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил