Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас

По Черноморието остава слънчево

  18.07.2020 08:49  
По Черноморието остава слънчево

Над Западна България в събота ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевична дейност. Валежите в Северозападна България ще са продължителни и на отделни места там количествата ще са значителни.

Жълт код за дъжд и гръмотевици е обявен в осем области в Западна България. Предупреждението е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград.

Над Централна и Източна България през нощта ще бъде ясно, през деня – предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса в западните райони, до 32 градуса – на места в Централна и Източна България.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 24-26 градуса, а вълнението на морето в повечето райони ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, придружени с гръмотевици. Предимно слънчево ще е над масивите на изток. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части – до силен, южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17, на 2000 метра – около 11 градуса.

В неделя отново в западната половина от страната на места ще има краткотрайни валежи, придружени и от гръмотевици. Температурите там ще са сравнително ниски за периода – 22-27 градуса. В източната половина ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, без валежи. Температурите ще са около и над 30 градуса.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил