Понеделник, 25 Яну 2021
    
Общество

Каракачанов: Вотът на недоверие няма да мине, промени ще има

  17.07.2020 15:29  
Каракачанов: Вотът на недоверие няма да мине, промени ще има

Георги РУСИНОВ

 

Военният министър Красимир Каракачанов коментира политическата обстановка в България след приключването на военното учение „Бриз 2020“. Той коментира, че е положително, че има протести, защото има отразяване от политиците и съобразяване с народните искания.

„Едни искат оставки, втори промени в съдебната система, трети промяна в Конституцията. Всеки, който иска нещо разумно заслужава да бъде чут. Затова аз призовах институциите да чуят хората и да седнат да измислят нещо разумно, а не да се борят само за кокала. Ако не бъдат чути хората, ще мине време, едни ще се изморят, други ще се отчаят, а промени няма да има“, коментира той.

Той е категоричен обаче, че правителство не се избира от площада.

„В сряда ще се гласува вотът на недоверие, аз мисля, че няма да успее. Но това е мое мнение. Какво ще се случи, ще видим. Не мисля, че правителството е стабилно. Аз и вчера казах – вотът няма да мине, но промени ще има. И трябва да има и то не само персонални, а и към темите, които вълнуват обществото. Трябва най-вече с него да се съобразяваме, а не какво мислят външни партньори и какво се е случило зад границите на България“, поясни той.

За трите години управление в коалиция с ГЕРБ Каракачанов смята, че успехи има – доходите на хората се увеличавали.

„Преди пандемията от коронавирус почти нямахме безработица. В криза като тази икономиката страда. Това предизвиква реакцията на хората“, убеден бе заместник-председателят.

Оставка щял да подаде само ако му я поискат военните, Коалиционния съвет или премиера.

„Оставка, за да се харесам на някой няма да дам, или да участвам насила във властта – това също няма да стане“, посочи Каракачанов.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил