Неделя, 31 Яну 2021
    
Бургас

Никой не поиска да прави анализ на въздуха в Бургас

  06.07.2020 16:33  
Никой не поиска да прави анализ на въздуха в Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Никой не е пожелал да направи анализ на въздуха в Бургас. Това обясни Стоян Грозев от ДБГ-Бургас пред „Черноморски фар“. Община Бургас бе обявила обществена поръчка за избор на лаборатория, която да извърши този анализ. След като никой не се е явил обаче, обществената поръчка пропадна.

Припомняме, че именно след предложение на ДБГ-Бургас Общински съвет прие анализ на въздуха да бъде извършен срещу 72 000 лева, а с още 450 000 лева да бъдат подменени и подобрени сегашните уреди за мониторинг, както и закупуване на нови, които ще следят за други потенциални замърсители, които сегашните не отчитат.

„Заместник-кметът по екология Весна Балтина и директорът на Дирекция „Околна среда“ Маринета Николова споменаха, че има изготвен структурен анализ на фини прахови частици от нашия университет „Проф. д-р Асен Златаров“. И те ще използват този анализ, за да добият информация“, обясни пред наш репортер Стоян Грозев.

Той призна, че все още не се е запознал с университетския доклад, но е доволен от съвместната работа с администрацията. Обществената поръчка за надграждане и обновяване на сегашните уреди на Община Бургас все още не е обявена.

„Тези 72 000 лева, които остават ще ги насочат към нещо, свързано с екологията, което ще бъде полезно. Остават в резерв, за да се види и дали тези 450 000 лева ще стигнат за всичко, което иска Общината да прави като обновяване на уредите“, добави още Грозев.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте