Понеделник, 08 Фев 2021
    
Бургас

Завършваш Морското - получаваш международен сертификат

  02.07.2020 12:17  
Завършваш Морското - получаваш международен сертификат

Младежите, завършили Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" в Бургас получават международни сертификати и могат да практикуват в цял свят. Това е едно от малкото училища в страната, които предлагат такава квалификация, сподели директорът на гимназията инж. Христина Жабова.

Бургаското Морско училище стана иновативно с решение на Министерския съвет от август 2019 г. За учебната 2020/2021 то обявява прием в три специалности със срок на обучение 5 години, като две от тях са иновативни STEM професии. Това са:

- Корабоводене - морско (STEM професия "Корабоводител" 8400101);

- Корабни машини и механизми (STEM професия "Корабен техник" 5251001).

Специалноста Митническа и данъчна администрация (професионална квалификация "Митнически и данъчен посредник" 53440201) подготвя кадри на изпълнителско ниво за Митническата и Данъчна администрация.

Всички специалности са с разширено изучаване на английски език.

В момента гимназията цялостно обновява учебно-материалната си база, в това число учебни работилници, кабинети, спортен комплекс, компютърни зали, включително софтуерно управляеми тренажори.

Ръководството на Морското училище сключи редица споразумения за практики на своите ученици с морския бизнес, университети и държавни институции. Те имат практики в реална корабна среда. Обучават се и в морски лагери във ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" - Варна. След завършване на курсовете получат сертификат и талон за предимство при кандидатстване във ВВМУ.

От 1 септември 2019 г. гимназията, която беше държавна, бе прехвърлена на Община Бургас, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието.

Кандидатствайте в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" и не забравяйте кодовете!

Електронно подаване на заявлението става на адрес https://priem.mon.bg/.

Влизането е с входящия номер и кода за достъп от служебната бележка за удостоверяване на мястото за явяване на приемен изпит, която сте получили от училището.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
проф. Димитър Луджев-Големият проблем на българския преход е, че създадохме формална демокрация
  10.11.2020 15:12      

От нея прозира един партийно-клиентелистки модел на управление