Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас Крими

Спецакция в Бургас, има арестувани за тероризъм/ОБНОВЕНА/

  01.07.2020 14:30  
Спецакция в Бургас, има арестувани за тероризъм/ОБНОВЕНА/

Арести в Бургас за тероризъм. Информацията беше потвърдена от главния прокурор Иван Гешев.

Той обаче заяви, че подробности ще дадат от Специализираната прокуратура.

„Става въпрос за дело, касаещо тероризъм. Темата е чувствителна, колегите от Спецпрокуратурата ще преценят колко и каква информация ще дадат”, каза Гешев.

 "Това е чувствителна тема, така че колегите от Специализираната прокуратура ще преценят каква, доколко и дали ще уведомят българските граждани чрез вас медиите за конкретния случай. Аз съм сигурен, че информацията, която може да бъде представена и няма да попречи на разследването, ще бъде представена утрешния ден на българските граждани“, каза в София главният прокурор Иван Гешев.

За задържаните се знае, че част са сирийци. Сред закопчаните е мъж, чиято майка е българка, а бащата е сириец, симпатизант или член на ИДИЛ, казаха запознати. Скоро синът гостувал на баща си, но след това се прибрал в Бургас, където живее майка му. По първоначални данни, младият мъж участвал във военни действия в Сирия и симпатизирал на "Ислямска държава". Предполага се, че останалите 14 задържани са негови сподвижници. В късния следобед се очакваше те да бъдат разпитани пред съдия. Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев бе видян да влиза в сградата на ОД на МВР около 14 часа. Не е ясно дали вече има повдитнати обвинения.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил