Петък, 29 Яну 2021
    
Бургас

РЗИ-Бургас: Пречиствателните станции работят добре

  26.06.2020 10:44  
РЗИ-Бургас: Пречиствателните станции работят добре

Георги РУСИНОВ

 

Пречиствателните станции по Южното Черноморие работят добре. Това обобщиха от РЗИ-Бургас директорът д-р Георги Паздеров и д-р Мариана Кофинова. Паздеров посочи, че от цялото Черноморие най-много са плажовете при нас – 100, като 88 от тях са охраняеми. Точките за набиране на проби от водите са 49.

„Всяка година преди започване на сезона, ние задължително правим тези проби. Всеки един плаж трябва да бъде вкаран в тази таблица, за да отчитаме качеството на водите за къпане. За тази година се оказва, че за разлика от миналата година всички плажове в областта са с отлично качество. С отлично качество е и продуктът, който предлагаме като плаж във връзка с Наредбата за водноспасителна дейност. Осигурени са със спасители, което също е част от нашата проверка“, обясни директорът на РЗИ-Бургас.

Д-р Мариана Кофинова от здравната инспекция в морския град добави, че в последните три години драстично се повишава качеството на водите за къпане.

„Това до голяма част се дължи на приоритетните инфраструктурни проекти, които бяха реализирани от общините. Качеството на водите за къпане в момента за тази година показва отлични резултати, нямаме съмнения за замърсяване и през 2020-а резултатите са по-добри от миналата година“, поясни главният секретар на РЗИ-Бургас.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил