Вторник, 26 Яну 2021
    
Средец

За осми път в Средец се провежда лятно училище

  23.06.2020 13:40  
За осми път в Средец се провежда лятно училище

Михаил КОЛЕВ

 

Лятно училище за осма поредна година се провежда в Средец. То стартира вчера и ще продължи до края на първата седмица на септември. По традиция ще бъдат поканени редица лектори и учители, които да обучават децата в най-различни курсове. Тази година главен учител е Величка Пенчева, а дейностите ще се проведат в Зелената къща и Трансграничния културен център за деца. За разлика от предните издания сега занимания ще има както сутрин, така и следобед.

Специален гост от Лондон ще бъде Елисавета Дачева, дъщеря на известния бургаски актьор Цеко Дачев, която ще ръководи курса по актьорско майсторство.

За първи път ще бъде организиран клас „Мастършеф кидс“, под ръководството на Монка Керанова. В него ще се изучава как се изпича хляб, учениците ще научат как да си направят цитронада и розонада, а освен това ще се обучават и да разпределят бюджета си правилно, относно закупуването на хранителни покупки.

Стажант от Великотърновския университет ще води часовете по „Истории от историята“, като записалите се за този курс ще научат любопитни факти от света на модата и изкуството.

През всички петъци по време на лятното училище ще има спортни занятия на открито, сред които шах, федербал и народна топка. Те ще се състоят в Трансграничния културен център за деца.

Освен това младежите ще могат и да направят градина с билки и подправки, както и слънчев часовник в центъра на Средец.

След приключването на лятното училище всяко дете ще получи диплома по съответния курс. Организаторите, в лицето на Община Средец, Общинския детски център и Центъра за обществена подкрепа, изрично подчертават, че по време на провеждането на заниманията ще се вземат всички мерки срещу коронавирус. Записването е безплатно и лятно училище в Средец могат да изкарат хора от всякаква възраст и местоположение.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил