Понеделник, 25 Яну 2021
    
Средец

В Средец реализират важни инфраструктурни проекти

  22.06.2020 17:47  
В Средец реализират важни инфраструктурни проекти

Георги РУСИНОВ

 

Важни инфраструктурни проекти ще бъдат реализирани в Община Средец, показа репортерска проверка на „Черноморски фар“. За целта общината е обявила няколко обществени поръчки.

Първата от тях касае текущи ремонти на пътища от четвъртокласната пътна мрежа на общината. С 283 334 лева, без ДДС ще бъдат ремонтирани пътищата между селата Загорци – Суходол; Орлинци – Суходол; Факия – Момина Църква; Долно Ябълково – Горно Ябълково и Проход – Бистрец.

Видовете дейности включват са много и са описани подробно в обществената поръчка. 2 юли 2020 е крайният срок за подаване на оферти.

Следващата поръчка е за реконструкция на улица „Йорданка Николова“ в Средец. Тя е в зона с преобладаващ социален характер, се посочва в документацията. Съществуващата пътна настилка е паважна с множество локални пропададния и увреждане вследствие на износване. Като цяло общото състояние на настилката е лошо, което налага цялостна реконструкция. Участъкът от улицата, който ще бъде ремонтиран започва от кръстовището на улица „Шипка“ и завършва до кръстовището на улица „Васил Коларов“.

990 000 лева без, ДДС е прогнозната стойност на тази поръчка. Срокът за кандидатстване е до 9 юли тази година.

Изграждане и рехабилитация на част от водоснабдителната система и съоръжения на село Факия е друга обществена поръчка на Община Средец. Пълното описание е предоставено в проектните части, със съответните схеми, чертежи и обяснителни записки, отнасящи се до видовете и технологията на предвидените за изпълнение работи.

4 450 736.84 лева без, ДДС са предвидени за изпълнението на важния ВиК проект. Възложителят е определил 20 юли 2020 като краен срок за получаване на оферти.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил