Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас

Конгресният център в Бургас спечели награда в престижен конкурс за строителство и инвестиции

  20.06.2020 10:47  
Конгресният център в Бургас спечели награда в престижен конкурс за строителство и инвестиции

Новопостроеният от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ Конгресен център на пристанище Бургас получи признанието на изявени експерти в областта на строителството и архитектурата още преди официално да е отворил врати. Атрактивната сграда донесе на ДППИ второ място в категория „Бизнес строителство“. Националните награди за строителство и инвестиции се проведоха на 19 юни в София по време на Бала на строителите и архитектите.

Конгресен център – Бургас е поредното допълнение към модерната визия на пристанище Бургас. Сградата на шест нива е по проект на архитектурно студио АТМ с водещ проектант арх. Ивайло Мишев. Разположена е в северната част на източния вълнолом на пристанищен терминал Бургас-изток. Тя може да се използва целогодишно като място за провеждане на световни и национални конференции, конгреси, изложения, концерти и различни образователни събития.

Конгресният център разполага с две зали. Едната е с капацитет до 550 места и е оборудвана с най-висок клас аудио-визуална техника и сценично осветление. Втората зала е с капацитет до 250 места. С изграждането на Конгресния център град Бургас има възможност да бъде домакин на важни международни събития, надграждайки модерния си облик на динамично развиващ се пристанищен град.

Конкурсът популяризира най-добрите практики в строителството и архитектурата и отличава най-ярките и заслужили представители на строителния сектор. Журито е съставено от международно признати експерти в областта, както и от журналисти, които отговарят за ресор строителство. Сред критериите за оценяване са добра локация, използване на съвременни материали и технологии при реализация на проекта, приложени иновации, принос към външната среда и др.

Организатор на престижното събитие е сдружението с нестопанска цел Балканска медийна асоциация. То има благотворителна кауза – кампанията „За величието на храма“, чрез която се събират средства за частичен ремонт на катедралата „Св. Александър Невски“.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил