Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас

Монтират асансьори на четири подлеза в Бургас

  19.06.2020 14:23  
Монтират асансьори на четири подлеза в Бургас

Ина ПЕТРОВА

В четири ключови подлеза в Бургас ще бъдат изградени асансьори. Три от тях са разположени на булевард „Стефан Стамболов“ – на спирката на  Многопрофилната болница в града, пред Химическия техникум и до Второ Районно управление на полицията. Четвъртият подлез е на кръстовището на булевард  „Демокрация“ с улица „Дунав“.

Изграждането на съоръженията е в изпълнение на проект за проектиране и строително-ремонтни работи за надграждане на системата от Бързи автобусни линии в Бургас, чрез реконструкция и рехабилитация на улица „Булаир“, въвеждане на „бърз автобусен коридор“ по булевард „Демокрация“, реконструкция и рехабилитация на булевард „Стефан Стамболов“, в  участъка от кръгово кръстовище с булевард „Никола Петков“ до кръстовище с булевард „Струга“  и от кръстовище с булевард „Проф. Я. Якимов“ до кръстовище с булевард „Тракия“, нова организация на движението и оптимизация на паркирането.

Възложител е Община Бургас. Вече е пусната обществена поръчка за избор на изпълнител. Крайният срок за подаване на документи е 22 юни.

По задание трябва да се монтират по два асансьора на всеки от четирите подлеза. Асансьорната кабина трябва да позволява използването й от човек в инвалидна количка и придружител, както и майка с детска количка.

Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 390 000 лева без ДДС. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 90 календарни дни, считано от датата на връчване на възлагателното писмо, но не по-късно от 30 ноември. Всички дефекти, възникнали преди края на гаранционния срок трябва да се отстранят от изпълнителя. В случай на дефекти, в резултат на вложени некачествени материали или некачествено извършени работи от изпълнителя, същият следва да ги отстрани за собствена сметка, се казва още в условията на обществената поръчка.

Целта на проекта  е да се осигури достъпна среда за хора в неравностойно положение и майки с деца.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил