Неделя, 31 Яну 2021
    
Бизнес

Румен Драганов: Над 230 хиляди българи ще почиват в Гърция до края на септември

  17.06.2020 17:44  
Румен Драганов: Над 230 хиляди българи ще почиват в Гърция до края на септември

Над 230 хиляди българи ще пътуват до Гърция с цел почивка от юни до септември. Прогнозата е на Института за анализи и оценки в туризма. 30 хиляди българи ще почиват в Гърция през този месец, а пикът ще е през август, когато над 80 хиляди са планирали да прекарат отпуската си в южната ни съседка. За автомобилните колони, които видяхме след отварянето на границата обаче има друго обяснение, коментира Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма:

"Това е абсолютно очаквана реакция. Става въпрос за хората, които започват работа в Гърция, имаме около 450 000 българи, които работят там през сезона и извън него. Това са хора, които имат договори и след разрешението на гръцкото правителство за отваряне на границата, тръгват натам. Тези, които отиват в Гърция като почивка, са доста малък процент в сравнение с тези, които почиват и пътуват в България", коментира Драганов пред БНР- Бургас.

Три пъти повече българи пътуват у нас, отколкото в чужбина, добави туристически експерт, отхвърляйки тезата,  че изборът на Гърция е протест срещу българския туристически продукт.  Българинът остава освен за вътрешния туризъм. 20 милиона пътувания са осъществени през миналата година, добавя Драганов.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте