Вторник, 09 Фев 2021
    
Несебър

215 седмокласници се явиха на малките матури в Община Несебър

  17.06.2020 13:50  
215 седмокласници се явиха на малките матури в Община Несебър

 215 ученици от община Несебър, подлежащи на Национално външно оценяване, се явиха на изпити след завършен седми клас. Резултатите от оценяването ще бъдат известни на 29 юни. Изпитът по български език и литература, който беше на 15 юни, не включваше въпроси със сложно съставно и сложно-смесено изречение, както и теми от „Бай Ганьо пътува“ на Алеко Константинов., „Неразделни“ на Пенчо Славейков, „Заточеници“ на Пейо Яворов, „По жътва“ на Елин Пелин и „По жицата“ на Йордан Йовков. Изпитът по математика, който се проведе днес – 17 юни, не включваше задачи с неравенства и успоредници. Отпадна НВО по английски език.

Най-много седмолкасници излъчи най-голямото училище на територията на общината, СУ „Любен Каравелов“- Несебър - 125. Следват училищата в Св. Влас – 21 ученици, с. Оризаре - 18 ученици, Обзор - 15 ученици и с.Равда -14 ученици. Училищата в селата Гюльовца, Тънково и Кошарица проведоха националното външно оценяване със съответно 9, 7 и 6 ученици.

Началото на изпитите бе в 9 часа. Организацията беше съобразена с необходимите противоепидемични мерки, а в сградата на СУ „Любен Каравелов“ бяха отворени няколко входа. Навсякъде се допускаха само здрави ученици и квестори, снабдени с необходимите предпазни средства. Всички повърхности, коридорите и санитарните помещения в учебните заведения бяха обработени с дезинфектанти.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
проф. Димитър Луджев-Големият проблем на българския преход е, че създадохме формална демокрация
  10.11.2020 15:12      

От нея прозира един партийно-клиентелистки модел на управление