Понеделник, 01 Фев 2021
    
Бургас

Спираме бъдещи гонки по центъра със саксии с цветя

  09.06.2020 14:42  
Спираме бъдещи гонки по центъра със саксии с цветя

Георги РУСИНОВ

 

За да не се стига друг път до гонка като тази от 8 май, където джигит бяга от полицията из централните улици „Богориди“ и „Александровска“, общински съветници от ГЕРБ предлагат мерки. Красимира Маркович, Веселин Пренеров и Тодор Йосифов предлагат с докладна на входовете и изходите на двете улици да бъдат поставени саксии с цветя, които да възпрепятстват влизането в тях. Съоръженията ще представляват мобилни конструкции.

Те описват, че всяко лято Бургас се превръща в притегателен туристически център и желана дестинация за много туристи от страната и чужбина.

 „Морският град е желано място за почивка заради модерната си инфраструктура, сигурна и спокойна градска среда, неповторима природа и редица забележителности. От важно обществено значение и интерес е на първо място безопасността и сигурността на жителите на Бургас и на всички избрали града за своята ваканция. Двете централни улици на Бургас – „Александровска“ и „Алеко Богориди“ са изцяло пешеходни зони, любимо място за разходка и развлечение през всички часови интервали“, пишат те.

По-нататък се споменават зачестилите случаи на инциденти с водачи на тротинетки, както и гореспомената гонка от май месец.

„Това стана повод за десетки жалби от страна на пешеходци, които изпитват несигурност при разходките си. Сред тях са и майките с деца, които с притеснение преминават по двете гореспоменати улици. Фрапиращ бе инцидентът от 8 май тази година, когато лек автомобил премина с висока скорост и безпрепятствено през двете пешеходни зони. До трагичен инцидент не се стигна, но подобни събития показват, че е въпрос на време това да се случи“, посочват общинските съветници в мотивите си.

Освен поставянето на саксии, до тях да има и упътващи знаци, че улиците са пешеходни, предлагат още Маркович, Пренеров и Йосифов.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте