Сряда, 27 Яну 2021
    
Култура

Два ансамбъла веселят бургазлии на 11 юли

  08.06.2020 16:37  
Два ансамбъла веселят бургазлии на 11 юли

Два от най-именитите професионални фолклорни ансамбли у нас, бургаският "Странджа" и пловдивският "Тракия", отново ще излязат на сцената заедно. Това е и името на новия им концерт-спектакъл - "Заедно". Датата на тяхната съвместна изява е 11 юли, с начало в 20 часа. Мястото е Летен театър - Бургас, където двата ансамбъла направиха прекрасен концерт и преди три години, тогава озаглавен "Фолклорна импресия".

"Заедно 2020" е с продължителност над 90 минути. В него ще видите отделни изпълнения на двата ансамбъла, както и съвместни изпълнения, при които на сцената ще има над 100 души едновременно. Програмата е многообразна и съдържа песни и танци от всички фолклорни области на страната.

Билетите са вече в продажба  - къде и как вижте на плаката. Ако ще идвате от друго населено място, предвидете повече свободно време, защото през лятото Бургас е най-интересният български град. 11 юли, датата на концерта, се пада в събота. Предварително ви съобщаваме, че тази година абсолютно всеки летен бургаски уикенд ще е тематичен, съчетаващ кулинария и изкуство по улиците и на знакови места в града.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил