Петък, 29 Яну 2021
    
Бургас

Бургазлии изпълниха Гробищния парк, отдават почит на мъртвите

  06.06.2020 09:46  
Бургазлии изпълниха Гробищния парк, отдават почит на мъртвите

На Черешова задушница, днес, живите отиват при мъртвите, за да ги почетат. От рано сутринта бургаският гробищен парк е пълен с хора. Затова и автомобилите и гражданите се допускат при специален режим, организиран и обявен преди няколко дни.

По-голяма част от бургазлии са подредили и почистили гробовете на своите близки дни преди задушница. За жалост, има и такива парцели, където не може да се влезе от избуялата до пояс трева.

Обичайно е и ступването на хора пред павилионите за купуване на цветя около крайните автобусни спирки и в самите гробища.  

За улеснение на онези, които тепърва ще отидат до Гробищния парк -движението в района му е еднопосочно  от 07.30 часа до нормализиране на трафика. Автомобилите влизат през източния вход, до бензиностанция "Петрол" и излизат през южния - на улица "Транспортна" - т.нар. главен вход на гробищата. Улица "Транспортна" е затворена в участъка от кръговото движение до бензиностанцията на влизане в Бургас от Варна, до кръстовището в близост до магазин "Лидъл", като движението е отклонявано към булевард "Димитър Димов". Ще се пропускат само товарни автомобили.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил