Събота, 30 Яну 2021
    
Бургас

Ученици от Морското ще карат практика във Военноморската база

  04.06.2020 14:24  
Ученици от Морското ще карат практика във Военноморската база

Учениците от Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" ще имат възможност да практикуват военно-приложни спортове и да се обучават в реална корабна среда във Военноморска база Бургас. Това обсъдиха флотилен адмирал Велко Велков, директорът и зам.-директорът на Морското училище - инж. Христина Жабова и кап. инж. Пламен Симеонов.

Ръководителите на гимназията и Военноморската база конкретизираха и разшириха програмата, която бе съгласувана по-рано във Варна с командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов. Тогава бе договорено, че Военноморските сили ще обучават в реална корабна среда учениците от Морското училище в Бургас.

Предстои да бъде изготвена програма в две направления - обучение и спорт, ще има и годишен спортен календар. Така учениците ще практикуват гребане, ветроходство и такелажно дело.

По време на посещението си във Военноморска база Бургас, Христина Жабова и Пламен Симеонов бяха посрещнати на фрегатата "Горди" от флотилен адмирал Велко Велков и капитан І ранг Георги Савов.

Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" стана иновативно училище с решение на Министерския съвет от август 2019 г. От 1 септември 2019 г. тя е прехвърлена за управление от държавата на Община Бургас, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието.

Ръководството на Морското училище от своя страна сключи редица споразумения за практики на своите ученици с морския бизнес, университети и държавни институции.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте