Събота, 30 Яну 2021
    
Средец

Кметът на село Дебелт обмисля да напусне поста си

  03.06.2020 13:56  
Кметът на село Дебелт обмисля да напусне поста си

Михаил КОЛЕВ

 

Кметът на средецкото село Дебелт обмисля да напусне поста си, разбра вестник „Черноморски фар“. Ангел Ников, който застана начело на най-голямото село в община Средец през ноември 2019 година, заяви че проблемите в Дебелт продължавали да се натрупват, а Общината не предприемала никакви действия за решаването им.

„Затъваме все повече, не се намира решение на старите проблеми, появяват се нови. Няма как без съдействието на Общината да се справя сам. Излиза, че едва ли не аз съм виновен за ситуацията при нас. Ако аз съм проблемът – ще напусна поста. Крайно време е Общината да изпълни желанията на жителите на селото ни. Имаме проблем с обществения ред, отпадъците, пътищата, а аз лично в ролята си на кмет се сблъсквам и с проблеми с документацията, тъй като компютърът, на който работя, е прекалено стар“, заяви пред „Черноморски фар“ Ников.

Той е провел близо 3-часов разговор с кмета на община Средец инж. Иван Жабов и го е запознал със своето намерение и обстановката в селото. Ангел Ников добави, че е доволен от проведената среща с градоначалника, който му е обещал съдействие от страната на Общината. Кметът на Дебелт заяви още, че има желанието и отговорността да се промени дневният ред в селото и допълни, че местните хора трябва да приемат факта, че и кризата с коронавируса си оказва своето влияние върху неговата работа, а доста от поставените техни проблеми зависят от държавата. В началото на годината част от жителите на Дебелт поискаха то да премине към община Камено. Ангел Ников поясни, че и досега продължава темата да бъде коментирана сред хора от селото.

В отговор Иван Жабов коментира пред медията ни, че на Дебелт се обръща толкова внимание, колкото и на останалите 31 села на територията на община Средец. Жабов призова към търпение колегата си Ников, тъй като работата на кмета изисква време, за да започнат да се решават проблемите.

„Трябва човек да се посвети на тази работа, а не да се занимава и със странична дейност. Търпението е много важно, за да преодолееш трудностите. Не сме забравили Дебелт и отделяме необходимите средства за него, въпреки скромния бюджет на общината ни. Каквото и решение да вземе в крайна сметка Ангел Ников – аз ще го подкрепя“, каза кметът на Средец.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте