Четвъртък, 11 Фев 2021
    
Бургас

ОУ „Петко Рачев Славейков“ почита празника с интересни и оригинални събития

  24.05.2020 18:26  
ОУ „Петко Рачев Славейков“ почита празника с интересни и оригинални събития

„Славейкови тематични дни“ предстоят през месец май. Преподавателите ги определят като дни на лелеяни надежди, споделени мигове, дни на преклонение пред олтара на знанието, на почит към езика и възраждане на изконните български традиции.

Ученици, учители и родители от ОУ „Петко Рачев Славейков” – Бургас ще превърнат своето училище в храм на науката, в майски празник на националното самосъзнание, в тържество на българщината.

В уроци по родолюбие ще се включат от най-малките до най-големите. Седмокласниците ще представят свои проекти на тема „Български възрожденски автори”, в които ще споделят знанията си върху изучени автори и творби, а също и своя прочит на вечните произведения –символ на национална гордост.

За буквите на децата ще разкаже Черноризец Храбър в час на класа в навечерието на празника, а шестокласниците ще се състезават за приза „Златно перо” чрез мелодията на нашия „език свещен”.

Послания чрез изкуството за Деня на славянската писменост ще подготвят ученици от пети до седми клас , а второкласниците ще представят своята първа авторска книжка, рецитаторски умения и неудържим творчески устрем, разказват от училището. С поетична композиция ще се включат и младите артисти от клуб „Арлекин -джуниър“.

Учителите заявяват, че това ще е един неизчерпаем празник на духовността и за участниците от клубове по проект “Образование за утрешния ден“.

Книжка „Приказки в цифри, очакващи продължение“ ще подготвят петокласниците по интегриран проект, в който по интересен начин ще преплетат две основни дисциплини -  български език и математика.

Със съвместни уроци на тема „Географско пътешествие по периодичната система“  и    „Музикалният свят в поведението на птиците“ ще се включат седмокласниците, които и виртуално ще разходят преподавателите и родителите си из нашата родина.

Учениците от трети и четвърти клас, педагогически съветник и логопед ще споделят опит, знания и крехки житейски възгледи върху екзистенциални теми – морални ценности и емоционална интелигентност.

Вокалната група и фанфарният оркестър на училището за пореден път ще изживеят своя медиен триумф, поздравявайки ни с най-българския празник.

„Любовта, признателността и уважението си към учителите – съвременните будители и просветители – децата от четвърти клас ще изразят и с още един специален поздрав - „На учителя с любов“. Част от проектите, уроците, презентациите ще заемат заслужено своето място в Националния библиотечен фонд“, обясняват от школото.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
проф. Димитър Луджев-Големият проблем на българския преход е, че създадохме формална демокрация
  10.11.2020 15:12      

От нея прозира един партийно-клиентелистки модел на управление