Вторник, 26 Яну 2021
    
Любопитно

Случайност „закотви“ Христо Гърбов и съпругата му в Лозенец

  20.05.2020 18:14  
Случайност „закотви“ Христо Гърбов и съпругата му в Лозенец

Жаклин НОТЕВА

Снимки: Кадри бТВ

 

По чиста случайност актьорът Христо Гърбов и съпругата му Иглика Трифонова са били „закотвени“ в царевското курортно селище „Лозенец“. Двамата „гостуваха“ дистанционно на гръцкия телевизионен водещ Николаос Цитиридис в шоуто му по бТВ.

Включването на двойката бе от плажа „Мечата дупка“ в Лозенец. Цитиридис анонсира, че артистичното семейство „бедства жестоко на морето“. Трифонова разказа, че това е чиста случайност, която приема за един от големите подаръци на съдбата. С Христо Гърбов отишли да нагледат ремонта на къщата си на Черноморието, където имало довършителни работи по електричеството. Тогава и там ги сварва обявяването на извънредното положение на 13-и март. Решават да останат.

„Театрите затвориха и нямаше какво да правим в София, особено аз“, заяви Гърбов и добави, че имал предстоящи ангажименти в Сатиричния и Русенския театър, но пандемията от COVID-19 отложила всичко това.

„Плажове, които обикновено са пълни с народ, сега са само за нас. Взехме си и внучката, но понеже тя е неконтролируема, няма да ви я покажем“, пошегува се Иглика Трифонова.

Извънредното положение пък преустановило подготовката по неин голям и амбициозен филмов проект по романа „Калуна-каля“. Проектът е спечелил субсидия от сесия на Националния филмов център за финансиране на игрално кино, сподели режисьорката пред Цитиридис.

„С продуцента ни се надявахме да не чакаме 10 години за реализирането на филма, но коронавирусът ни спря“, обясни тя.

Гърбов пък разказа, че доста софиянци са дошли в Лозенец след падането на КПП-тата и станало „Лозенчани в повече“. Водещият ги попита още дали са типичното клише за двойка от режисьор и актьор – първият сериозен и пушещ, а вторият вечно усмихнат.

„Не е точно така. Христо Гърбов има много темерутски и тежки моменти“, коментира съпругата му. Гърбов потвърди: „Иглика е по-ведра, с великолепно чувство за хумор и винаги ме поставя на място, ако нещо си въобразя. Тя е веселяк, аз съм по-мрачен“.

Гърбов не е единственият актьор, който се изолира по време на пандемията по Южното Черноморие. В Царево предпочете да се изолира със семейството си и Васил Драганов от „Комиците“ и известен като Радко от „Столичани в повече“.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил