Понеделник, 12 Апр 2021
    
Бизнес

Братя Домусчиеви и БМФ Порт Бургас станаха най-големият дарител в региона

  20.05.2020 15:22  
Братя Домусчиеви и БМФ Порт Бургас станаха най-големият дарител в региона

Кирил и Георги Домусчиеви и БМФ Порт Бургас станаха най-големият дарител в област Бургас по време на кризата с пандемията от коронавирус. Те организираха мащабна кампания на стойност 300 хил. лв. в помощ на най-уязвимите хора на територията на общината. Средствата бяха разпределени в две направления - хранителни пакети за семейства и петкратното хранене на децата от центровете за настаняване от семеен тип за период от пет месеца, пише сайта на Нова тв.

По време на извънредното положение много хора останаха без работа. Доходите на семействата значително намаляха. Голяма част от тях не бяха одобрени за общинските и държавни помощи, тъй като не отговаряха на изискванията. Така по предложение на Общината да се подпомогнат най-уязвимите хора се определиха целевите групи и именно на тях Кирил и Георги Домусчиеви подадоха ръка.

Общо 4815 хранителни пакета, съдържащи основните продукти, бяха раздадени по време на дарителската акция. 2415 от тях бяха разпределени за семейства с деца, а другата част бе за самотни пенсионери, хора с различни заболявания, или безработни. В кампанията участие взе и Община Бургас, която бе ангажирана да направи списък от нуждаещите се и да им предостави хранителните пакети до адрес. Така до края на миналата седмица дарението стигна до всяко домакинство, за което бе предназначено. 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Инж. Фотинка Въргова, вр.и.д. директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“: Работодателските организации предпочитат нашите ученици
  09.01.2021 15:36      

Фотинка Въргова е родена в Бургас през 1970 година. Средно специално образование полу