Вторник, 26 Яну 2021
    
Бизнес

Турция отваря границата с България от 1 юни

  14.05.2020 15:52  
Турция отваря границата с България от 1 юни

Турция ще отвори границите си с България и Гърция от 1 юни, съобщава БТА, като цитира турския вестник "Хюриет". Изданието е публикувало днес график на подновяването на редица дейности, преустановени заради пандемията от коронавирус.

1 юни е и датата, на която ще бъдат отменени ограниченията за излизане навън и ще бъдат отворени отново ритуалните зали. Салоните, където се провеждат сватбените тържества, обаче ще заработят чак месец по-късно - на 1 юли, посочва вестникът.

От 27 май, непосредствено след празника Рамазан байрам, хотелите, мотелите и пансионите в страната ще започнат да приемат посетители. Самолетните полети по вътрешни линии се подновяват от същата дата, разкрива още "Хюриет".

Относно разхлабването на ограниченията за пътувания и туризъм графикът предвижда отварянето на граничните пунктове с Гърция и България да бъде изтеглено за 1 юни.

Други турски вестници също публикуваха вчера подобни графици. В плана, представен от в."Истиклял", се предвиждаше граничните пунктове със страни, "които са поставили епидемията под контрол", да бъдат отворени за преминаване чак на 15 юни.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил