Събота, 30 Яну 2021
    
Бизнес

Заловиха бракониерски улов на черна мида и шаран

  14.05.2020 13:29  
 Заловиха бракониерски улов на черна мида и шаран

Служители на ИАРА, сектор РК Бургас, съвместно с морска администрация и гранична полиция установиха лица да извършват улов на черна мида в района на фарватера на 14 и 15 буй на пристанище Бургас днес сутринта. Съставен е протокол за нарушение на Закона за рибарството и аквакуртурите, а мидите са иззети.

Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Бургас и служители от Обща администрация на ИАРА със съдействието на ОД на МВР - град Бургас извършиха  също и планирана съвместна проверка и обход на езеро Вая по вода. В продължение на три часа и половина в часовия диапазон от 05:00 до 08:30 сутринта екипите установиха поставени в работно положение хрилни мрежи и с улов в тях на шаран.

При обхода на езерото с патрулната лодка инспекторите забелязват и нарушители, които бягат и напускат местонарушението. На съхранение с констативен протокол срещу неизвестен нарушител са иззети 5  пластмасови лодки, една гумена и мрежите с дължина 1550 м и с размер на окото 40 мм. Рибата - 25 кг., е освободена и върната във водите на езерото. Акцията е част от мащабна кампания срещу нерегламентиран улов на риба и бракониерски набези.

.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил