Неделя, 07 Фев 2021
    
Крими

Бивши полицаи и настоящ граничар са забърканите в наркоаферата в Айтос (СНИМКИ)

  12.05.2020 11:16  
Бивши полицаи и настоящ граничар са забърканите в наркоаферата в Айтос (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

Бивши полицаи и настоящ граничар са арестуваните при спецакцията отпреди дни в Айтос. В имота на единия от тях – Ганчо Пенчев е открита наркоферма. Прокурор Павел Манукян даде повече подробности по случая.

Освен Пенчев, арестувани още са и Иван Динев и Николай Георгиев. Според държавния обвинител няма информация към момента други лица да са замесени в наркоаферата. Тримата са с повдигнати обвинения за отглеждане и държане на наркотици в голямо количество с цел разпространение.

Откритата пакетирана марихуана е малко над 3 килограма, което в цигари според експерт се равнявало на между 7 и 13 хиляди в зависимост от дължината им.

От 2 до 8 години грозят и тримата, като Манукян поясни, че в хода на разследването може да се стигне до преквалифициране в по-тежко обвинение. Няма доказан лидер сред тримата, а по-скоро работили в съучастие. Граничарят е командир на сектор в Пристанище „Бургас“.

Късно снощи съдът гледа мерките за неотклонение на тримата, като в крайна сметка получиха постоянно „задържане под стража“. Решението може да се обжалва.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син